NOVICE

  • Admin

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2020

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč bomo tudi letos po celem svetu obeležili tretjo nedeljo v novembru, 15. novembra 2020. Slogan letošnjih aktivnosti:

SPOMINJAJMO se preminulih, POMAGAJMO preživelim in UKREPAJMO za boljšo zdravstveno oskrbo ponesrečencev.
Uradni plakat Svetovnega dne spomina 2020

Več infomacij o letošnjih aktivnosti si lahko preberete tukaj.Zavod Varna pot pod okriljem Organizacije Združenih narodov (OZN), Svetovne Zdravstvene organizacije (WHO) in Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR) že od leta 2007 obeležuje in organizira aktivnosti ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Za Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je Svetovna zdravstvena organizacija na podlagi Resolucije ZN 60/5 leta 2007 imenovala tretjo nedeljo v novembru. V tem času po celem svetu, kot tudi po številnih slovenskih krajih, potekajo slovesnosti in obeležitve.


Aktivnosti skladne z ukrepi Vlade RS za zajezitev širjenja okužb z SARS-CoV-2 se bodo tudi letos odvijale po različnih krajih in mestih v Sloveniji.


Želimo si, da nas v spomin žrtvam prometnih nesreč, skladno s priporočili Vlade RS in ustreznih zdravstvenih inštitucij pri obeležitvi tega dne podprete različne organizacije ali posamezniki po lokalnih skupnostih. Predlog aktivnosti: (povzetek in objava naših gradiv Svetovni dan spomina na žrtve PN 2020, video nagovor županov, predstavnikov različnih institucij, organizacij, oseb, ki so jih prometne nesreče zaznamovale, različna video sporočila, likovni natečaji, itd.).


Več o Svetovnem dnevu spomina in preteklih aktivnostih si lahko preberete tukaj.

15 views0 comments